REPUBLIKA E SHQIPERISE
BASHKIA LEZHE

POSTA ELEKTRONIKEHOME » Bashkia » Drejtorite » Sektori i Auditit » 
Sektori i auditimit tė brėndshėm (njėsia auditimit)
14/06/2012  
Sektori i auditimit tė brėndshėm nė zbatim tė ligjit synon tė ndihmojė nė realizimin e objektivave duke vlersuar risqet, pėrshtatshmėrine dhe efektivitetin e sistemeve, strukturave, vendimeve, procedurave dhe kontrolleve nė fusha si: sistemin e menaxhimit financiar dhe tė kontrollit nė pergjithėsi, duke u mbėshtetur nė identifikimin,vleresimin dhe menaxhimin e riskut, pėrputhjen e akteve tė brendshme dhe kontratave me legjislacionin, besueshmėrine dhe gjithėpėrfshirjen e informacionit financiar e operacional, kryerjen e veprimtarive me dobi e frytshmėri, ruajtjen e aseteve dhe tė informacionit. Auditimi i brendėshem nė sektorin publik ka si mision kryerjen e detyrave tė veēanta tė auditimit pėr dhenjen e sherbimit tė sigurisė dhe tė kėshillimit, me tė vetmin qellim t’i shtojė vlera administrates duke i siguruar pėrdorimin me dobi, kursim dhe frytshmėri tė fondeve publike. Auditimi i brendshem do tė mund tė arrij efektivitet maksimal nė punen e tij nėse realizohen kushtet e njė bashkėpunimi reciprok ndermjet nivelit tė menaxhimit dhe veprimtarisė audituese. Sektori i auditimit tė brendshem duhet tė bashkėpunojė ngushtėsisht me kontrollin e brėndshėm, ti japė siguri objektive titullarit mbi saktėsinė dhe besueshmerinė e raporteve finaciare dhe raporteve tė perfomancės nėpėrmjėt kombinimit tė metodave dhe llojeve tė ndryeshme tė auditimeve nė zbatim tė legjislacionit dhe standarteve tė auditimit tė brendshėm.